Hudpleje inden din bryllupsdag - By Tina Jakobsen
19455
post-template-default,single,single-post,postid-19455,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Hudpleje inden din bryllupsdag

Hudpleje inden din bryllupsdag

Husker du at pleje din hud hver dag?

 

For at få et godt resultat med brudemakeup, er det vigtigt at huden først og fremmest har fået den rette pleje og behandling inden den store dag. Huden skal gerne have en god hudpleje hver dag, og jo bedre du passer på din hud i hverdagen, jo mere velplejet en hud vil du få, og dermed jo pænere et resultat på din bryllupsdag.

 

Herunder er lidt fakta og viden omkring huden, som du kan bruge til at forberede huden for det smukkeste resultat: 

Først og fremmest er det vigtigt at vide hvilken hudtype og hvilken tilstand i huden du har, da man ellers kan komme til at bruge produkter, som forværrer ens tilstand i huden eller som ødelægger den naturlige balance i huden. Hvis du selv skal lave en lille “hudanalyse”, er det vigtigt at lægge mærke til forskellige faktorer:

 • Har du mange åbne porer i huden?
 • Har du meget lukkede porer og tør hud?
 • Har du mange urenheder?
 • Er din hud fedtet og glinser?
 • Er din hud tør og skaller af?

 

Der findes grundlæggende 4 hudtyper:

 • Normal hud: Ferskenagtig hud (glat, fast og elastisk).
 • Fedtet hud: Huden fedter/glinser. Ofte mange åbne porer i t-zonen (næse, pande, lidt ud på kinderne). Ofte urenheder.
 • Tør hud: Her findes to typer: fugttør og fedttør. Fugttør hud føles stram (især efter bad og uden creme) og porerne er små. Fedttør hud føles stram, skaller af og porerne er næsten helt lukkede.
 • Kombineret hud: Kombineret hud betyder at du fedter i t-zonen, men er tør på kinderne. Der findes her let kombineret hud og stærkt kombineret hud. Forskellen på disse to er blot hvor langt porerne går ud på kinderne og hvor meget du fedter i huden. Hvis porerne går langt ud på kinderne og du fedter meget, er du stærkt kombineret. 

 

Når du selv skal prøve at vurdere hvilken hudtype du har, skal du afrense din hud og vente til huden er helt tør. Du må ikke påføre plejeprodukter inden du vurderer huden. Herefter skal du mærke og se på din hud og stille dig selv ovenstående spørgsmål. Derudfra kan du pejle dig ind på din hudtype.

Din hudtype er du født med, men tilstanden i huden kan variere gennem livet. Tilstanden i huden er den som du skal behandle så der kommer balance i din hud. Hvis du føler dig stram i huden men samtidig synes du glinser/er fedtet, er det fordi du har en tør hudtype med en fedtet overflade (fedtet tilstand). Hvis du synes din hud fedter (fedtet hudtype) men at du alligevel er tør på overfladen er det fordi du har en tør tilstand. Hvis du har rødme/mange små karsprængninger/opblussende/irriteret hud er det fordi du har en sart tilstand i huden. Der kan være forskellige tilstande i din hud (flere end her nævnt), og derfor er det vigtigt at vide lidt om hvilken hudtype og tilstand netop DU har. Du kan gå til en kosmetolog/hudspecialist og få hjælp til analyse af din hud, samt hjælp til at vælge de korrekte produkter til at pleje din hud.

Hvilke produkter skal du så bruge?

 • Normal hud: Den normale hud er i balance og behøver kun fugt. (Der ses sjældent en normal hudtype).
 • Fedtet hud: Den fedtede hud skal have fugt, men IKKE fedt-/olieholdige produkter.
 • Tør hud: Den tørre hud skal have fugt og gerne fedt-/olieholdige produkter.
 • Kombineret hud: Den kombinerede hud skal have fugt.
 • En sart tilstand: Den sarte tilstand i huden kræver specifikke produkter til en sart tilstand – herudover skal huden have fugt.

Som du kan se, er det fugt der går igen i ALLE hudtyper. Derfor er det yderst vigtigt at bruge fugtgivende produkter. Du kan med fordel bruge renseprodukt, skintonic og dagcreme+natcreme hver dag. Herudover kan du med fordel bruge supplerende produkter som øjencreme/-gele, ampuller, geleer, serumer, peelinger, masker og dybdegående renseprodukter. 

På den store dag er det vigtigt at forberede huden inden makeup-artisten lægger din makeup. Hvis du plejer din hud, vil makeuppen lægge sig pænere og holde bedre. 

Tags: