Ved du, hvad du indirekte fortæller med din blomsterbuket? - By Tina Jakobsen
19754
post-template-default,single,single-post,postid-19754,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Ved du, hvad du indirekte fortæller med din blomsterbuket?

Ved du, hvad du indirekte fortæller med din blomsterbuket?

Måske har du fuldstændig styr på planternes symbolværdi, hvis ikke, bør du nok bruge de næste to minutter på at læse med her!

Vidste du at Forglemmigejs symbolværdi er Troskab, gøgeurt står for kærlighed og den moderne tidsel som tordner frem i mange buketter i dag faktisk står for hovmod og grimhed?
Tidligere var det nemlig sådan at man brugte blomster til at sende skjulte og hemmelige budskaber imellem elskende i det meste af Europa.
Næste gang du skal sammensætte en buket eller købe en hos blomsterforhandleren er det måske nogle nye favoritblomster du går efter.
Ved at nærstudere listen nedenfor som er udarbejdet på grundlag af Anton Andersens bog “Fra Planternes Verden” fra 1885, hvor han fortæller 32 planters kulturhistorie, bliver du hurtigere klogere på blomsternes symbolværdi.

Illustation: Tina Jakobsen

Billede: Sweet Ice Cream Photography on Unsplash

planter som symboler