Er du også vild med den lette og lyse fotostil? - By Tina Jakobsen
20814
post-template-default,single,single-post,postid-20814,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
beauty and makeup københavn

Er du også vild med den lette og lyse fotostil?

Hvad er det egentlig, du skal lægge vægt på, når du skal vælge en bryllupsfotograf, og hvilken stil kommer vi til at se i 2019? Det er nogle af de spørgsmål, du kan blive klogere på i dette indlæg.

I Danmark har vi nogle virkelig dygtige bryllupsfotografer, og jeg har været heldig at arbejde sammen med en del af dem. Senest havde jeg fornøjelsen af at arbejde sammen med Camilla Kirk i København. Hun inspirerede mig til dette indlæg.

Let, lys og med en blanding af sødme og kant

Inden vi skulle arbejde sammen, havde jeg tjekket Camilla ud på Instagram, og jeg var meget imponeret over hendes billeder.
De er lette, lyse og med en blanding af sødme og kant.

Allerede inden jeg mødte Camilla, havde jeg store forventninger til hende, og hun skuffede ikke. Jeg kunne tydeligt mærke på Camilla, at hun vidste, hvad hun ville med vores samarbejde og med billederne. Hun arbejdede meget organiseret og havde inden fotosessionen sendt mig et storyboard, så jeg vidste, hvilken retning hun havde i tankerne og let kunne tilføje hår og makeup i samme stil.

I mit samarbejde med Camilla tænkte jeg over, hvad der gjorde mig rolig i hendes nærvær, og over hvad det er, man som brud særligt bør lægge vægt på, når man skal vælge en bryllupsfotograf. Jeg tænkte over, hvor meget det betyder at have en uddannelse inden for et fag, at brænde igennem både fagligt og i høj grad også personligt og at vælge en behagelig fotograf, man føler sig tryg ved og en fotograf, som har overblik og overskud til at bidrage med god energi på en så vigtig dag.

Lidt om Camilla

Camilla er professionel bryllupsfotograf og er født og opvokset i København, men har boet i Australien siden 2009.

Som så mange andre holder Camilla meget af at rejse, og det var også på en af sine mange ture rundt i verden, hun forelskede sig i Australien og i dét at tage billeder.

For Camilla har det stor betydning, at hun kan sit fag og har uddannelse inden for det, derfor tog hun fotografuddannelsen for 6 år siden. Først arbejdede Camilla mest med mode og portrætter, senere blev hun introduceret for bryllupsindustrien.

“Jeg finder det enormt inspirerende at arbejde med mennesker og dokumentere en af de bedste dage i deres liv. Derfor arbejder jeg med bryllupper nu.”

Jeg spurgte Camilla om, hvilke tanker hun mener, du som brud skal gøre dig, inden I som brudepar booker en fotograf.

– Jeg synes, det er enormt vigtigt, at man vælger en fotograf, hvis arbejde man elsker, som vækker nogle følelser i en, eller som man kan relatere til. Som bryllupsfotograf er man sammen med parret hele dagen, og man kommer tæt på for at fange alle de små som store begivenheder og følelser. Derfor er det vigtigt, at parret føler sig tryg ved deres fotograf. Alle har et budget, men det er en stor fejl at vælge fotograf udelukkende ud fra priserne. 

“I sidste ende er fotos, film og bryllupskjolen de ting, der er tilbage, når bryllupsdagen er slut, og det man vil tage frem og kigge på igen og igen og mindes dagen.”

Hvad mener du, vi kommer til at se mere af inden for bryllupsfotografering i 2019?

– Jeg tror, at trenden med stilarter, der er en god blanding af dark and moody og det mere friske og farverige fortsætter ind i 2019. Det er forfriskende at se begge dele, og det giver mere variation i bryllupsbranchen.

Forskellen på Danmark og Australien

Jeg benytter lejligheden til at spørge Camilla, om der er forskel på Danmark og Australien, og hvilke forskelligheder Camilla har oplevet.

– I Australien ser jeg flere og flere brudepar, der vælger at gå den utraditionelle vej. For eksempel fravælger nogle par at have en bryllupskage og får i stedet en gourmet gelato vogn ud til festen. Jeg oplever også flere og flere festival style bryllupper, hvilket er en god måde at holde et uhøjtideligt bryllup på, og det er perfekt til de mindre budgetter! Til festival style bryllupper er der som regel et par forskellige food trucks, masser af festival lyskæder og ingen bordplan. Afslappet luxe er også et populært tema til den mere stilrene brud.

– Både danske og australske bryllupper har meget fokus på venner og familie, men jeg synes helt klart, at danske bryllupper er langt mere traditionelle end de australske. Australske bryllupper er mere amerikanske, men med et easy going twist, da det er et meget afslappet folkefærd. De har voksne brudepiger, wedding planners og større budgetter. Ved de fleste bryllupper, jeg fotograferer, foregår ceremonien udendørs ved en strand, skov eller et bjerg, hvilket jeg elsker. Naturlige omgivelser går aldrig af mode!

Camilla har en Europa Tour, derfor blev jeg nysgerrig på at vide, hvorfor hun har valgt det, og hvad hun særligt kan lide ved bryllupper i Europa.

– Det er altid meget forfriskende at fotografere i nye omgivelser, og Europa er enormt smukt og har en masse historie og arkitektur, som Australien ikke har. Jeg elsker, at man kun er en hurtig flyve- eller køretur væk fra et nyt land. Hele min familie bor stadig i Danmark, så det er også altid dejligt at komme hjem igen og besøge dem.

Det bliver spændende at følge Camillas bryllupper i Danmark. Jeg glæder mig virkelig til at se mange flere billeder fra Camilla og håber på, at vi snart kommer til at arbejde sammen igen. ❤️


Tina Jakobsen