Vil du også holde brylluppet i en romantisk lade? - By Tina Jakobsen
21048
post-template-default,single,single-post,postid-21048,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Vil du også holde brylluppet i en romantisk lade?

barn-weddings-aalborg-københavn-bryllup-styling

Vil du også holde brylluppet i en romantisk lade?

Barn Weddings

Du har sikkert allerede en idé om, hvad det er jeg taler om, for det er populært at holde brylluppet i en lade. Det er også kaldet Barn Weddings, og den trend kommer vi til at se meget mere af i 2019.

Det kan komme bag på én, hvor meget energi og gåpåmod der skal bruges på at arrangere og planlægge et bryllup, men det ved dette blogindlægs hovedperson alt om.
Hendes passion for udsmykning af lokale, research og indkøb af materialer, farver, blomstervalg, materialevalg, koordinering og meget mere er sjældent set så stor.
Derfor valgte hun for 4 år siden at starte som selvstændig bryllupsarrangør.

Styling: Maria Lyng Fotograf: Kim K Sørensen

Lidt om Maria Lyng, bryllupsarrangør på Sonnerupgaard Gods.

Maria startede som bryllupsarrangør efter sit eget bryllup i 2014, hvor hun planlagde og kreerede et meget gennemført bryllup i Sonnerupgaards rustikke Lade.

– Jeg blev fuldstændig bidt af projekt “bryllup”, men synes dog, at det var en stor opgave at arrangere et bryllup. Derfor tænkte jeg, at der måtte være andre, som havde brug for hjælp til planlægning af bryllup. Og sådan startede jeg op som bryllupsarrangør.

– Jeg har ingen uddannelse inden for faget, men for mig har erfaring og et godt netværk været alfa omega. Jeg har en vigtig mærkesag og det er, at støtte de lokale leverandører. Jeg elsker de lokale leverandører, de er dygtige, bruger lokale råvarer, de er gerne billigere og så er det bare en kæmpe tryghed, at de kender Sonnerupgaard og rammerne for festerne.

Hvad kan du hjælpe brudeparret med?

– Som bryllupsarrangør tilbyder jeg bryllupsplanlægning fra a-z, kreativ udsmykning og koordinering på bryllupsdagen. Jeg gør mig rigtig meget i kreativ udsmykning i Sonnerupgaards fire festlokaler, som alle er meget forskellige. Men den gamle og rustikke lade på Sonnerupgaard, som er et fuldstændig formidabelt lokale, det er oftest her, at jeg huserer.

– Jeg kan hjælpe brudeparret med at gøre drømme til virkelighed. Det er vigtigt for mig, at mine brudepar er med hele vejen og får deres bryllup nøjagtig, som de ønsker det. Jeg sætter en ære I at designe og planlægge et bryllup, men samtidig har jeg også en vis know-how, da jeg kender Sonnerupgaards lokaler 110% og derfor kan jeg yde den bedste service. Man skal som brudepar se det som en investering, det er jeres store dag og der er ikke plads til hovsa-løsninger.

Hvorfor og hvornår skal man bruge en extern til at pynte?

– Det er en kæmpe fordel at lade professionelle pynte et festlokale op, da det sparer brudeparret for rigtig meget arbejde, research og indkøb af materialer. Hos mig kan man leje ting til udsmykningen, som passer stilmæssigt og som er skræddersyet til Laden. Jeg sætter al pynten op og tager det hele ned igen. Det sparer både tid og penge for brudeparret. Jeg fornyer mig løbende og har meget forskelligt pynt på lager.

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man gør det hele selv?

– Der er mange ting man skal være opmærksom på, men her kommer de to vigtigste råd:

1. At stilen passer til lokalet
– Vigtigst er, at det stilmæssigt passer til lokalet. Der skal være en rød tråd gennem hele stilen for brylluppet, så dette bør være gennemtænkt. Her tænker jeg både på farver, blomstervalg og materialevalg. Derefter er det vigtigt at undersøge, at de mængder som skal bruges, at I har nok. Det kræver en tur i lokalet, for at måle op.

2. Alt det praktiske
– Drømmer I stort, højt til loftet og om materialer, som evt. er svære at transportere eller skaffe?
Der ligger rigtig meget praktisk arbejde i, at fremskaffe specielle materialer og at skulle transportere det. Ligeledes skal det også opsættes, og her skal i vurdere om der skal bruges en stige eller lift til opsætning. Har I det rigtige værktøj og må man overhovedet opsættes ting i lokalet? – Dette er super vigtigt at spørge om.
– Efter brylluppet står I med en masse pyntegenstande, som igen skal tages ned og ryddes op, transporteres samt rengøres. Er pynten noget, som I selv kan bruge efterfølgende? Højst sandsynligt ikke, men så findes der heldigvis en Facebookside med salg af bryllupsting.

Hvor finder du tingene til pyntning?

– Jeg køber mine pynteting hos leverandører, som sælger dekorations ting, eller større firmaer inden for fx. lyskæder, stof mv. Det er sjældent, at jeg bruger eBay. Jeg går gerne i genbrugsbutikker og på loppemarked, her kan jeg finde meget forskelligt. Skal jeg bruge nogle større stativer eller lign. så hjælper min familie med at bygge det.
– Skal jeg bruge personlige skilte, personlige blomsterkasser, bordkort, drinkskort eller lign. personlige ting, så bruger jeg min lokale kreative sjæl Traekassen_custommade“.

Hvilken stil mener du vi kommer til at se mere til i 2019

– Trenden i 2019 vil klart fortsætte med de rustikke ladebryllupper. Alt det rustikke, grønne, naturlige og tilfældige blomster har længe hittet, og det vil det fortsætte med, dog med et tvist. Et tvist af guld, et let akryl-look og masser af personlighed. Guld bliver klart et hit i 2019. Både på bestik og service, vaser, lysestager, bordkort og andre accessories på bordet.

– Et smukt bord vægter højt. Her ses et let og tilfældigt look i form af en fin hørserviet, som er bundet med en løs knude. Smukke krystalglas, bordkort, menukort og bordnummer i akryl, som giver et virkelig fint udtryk. Disse kan købes hos Traekassen_custommade.

norbord bryllup

– En hot trend som stadig vil hitte i 2019 er rå plankeborde og træ-accessories i form af træskilte, træbordkort og træmenukort. De rå plankeborde fra Norbord er mega fede, og hertil går disse fine rustikke træting lige så fint som akryl. Det er en smagssag.

– Alt, hvad der er personligt, hitter, det er både velkomstskilte med brudeparrets navne, personlige hashtags, drinksskilte med personlige yndlingsdrinks og sågar personlige gaver til brudeparret. Custommade skilte kan igen fås ved Traekassen_custommade“.

– Når der er styr på bryllupsbordet, kan vi bevæge os ud i lokalet, som selvfølgelig også skal matche hele stilen. Igen er skilte et hit og en bordplan i samme design. Lyskæder og lysskilte er fede effekter til at skabe stemning, når mørket falder på.

Hvilken stil er din favorit?

– Jeg har set så meget forskelligt, men min absolutte favorit stil er, når altid emmer af romantik og landlig idyl, det er lige mig. Jeg elsker at være kreativ og jeg har flere gange lavet halmballesofaer, hvilket er spot-on på Sonnerupgaard, hvor vi har de mest fantastiske landlige omgivelser. Jeg elsker at lave hyggelige miljøer af vintønder, træstubbe og skrive bordplanen på et gammelt vindue. Jeg er vild med blonder og douche farver på blomsterne, og det vil jeg betegne som romantik.

Hvilke tanker synes du man skal gøre sig som kommende brud og gom før man booker en til pyntning?

– Først er det vigtigt at have gjort sig nogle tanker om, hvilken stil I ønsker. Søg inspiration på Instagram, Pinterest og lign.
– Dernæst er det vigtigt at have gjort sig nogle overvejelser omkring jeres budget for udsmykningen.
– Udsmykning til et bryllup kan være en dyr post, så det er ofte budgettet, som sætter begrænsningerne.

Lidt om Sonnerupgaard Gods

Sonnerupgaard Gods er en herregård på Midtsjælland med fire festlokaler og plads til 160 overnattende. Konceptet er, at man kun lejer lokalet – dvs. at man står selv for AL planlægningen: Man skal selv finde en kok, serveringspersonale og alt andet som skal bruges og indkøbes, man skal selv pynte lokalet op og dække borde. Det giver brudepar fuld kontrol over, hvordan brylluppet skal være, og man slipper for både dyre proppenge og kuvertpriser. Og ønsker du hjælp til bryllupsplanlægningen, kreativ udsmykning og koordinering på bryllupsdagen kan Maria Lyng bookes til dette.

Alle billeder i dette indlæg er taget af Kim K. Sørensen og stylingen er af Maria Lyng 

Mere om emnerne

Hvis du har lyst til at læse yddybende om emnerne, kan du læse mere på Marias blog

Tak til Maria for inspiration, flotte billeder og gode råd.

Jeg håber, at du blev lidt klogere på, hvor du vil holde dit bryllup, og om du har brug for hjælp til planlægningen og pyntning af dit bryllup.

Bedste hilsner
Tina ❤️