De smukkeste blomster til brudebuketten! - By Tina Jakobsen
21739
post-template-default,single,single-post,postid-21739,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

De smukkeste blomster til brudebuketten!

De smukkeste blomster til brudebuketten!

Buketten på billedet er lavet af @prettyday_flowers og billedet er taget af @camillakirkphotography

Tidligere har det været den kommende mands ansvar at stå for brudebuketten, hvilket i de fleste tilfælde vil sige, at han skal hente og betale den. Det kan nemlig være rart at have snakket om, hvilke type af blomster og hvilken stil du elsker.

Der er mange ting som kan spille ind for valg af brudebuket. Der er f.eks. mange nuancer i hvid. Det kan det være en god ide med en farveprøve, så blomsterhandleren ikke er i tvivl om farven, ligesom din højde og hårfarve også kan indvirke på bukettens størrelse og farvemæssige sammensætning. Du kan også forklare hvilken stil og blomster du kan lide til blomsterhandleren, og derved kan blomsterhandleren vejlede din kommende mand, så resultatet bliver lige som du elsker den, men stadig med overraskelses momentet i.

Lidt historie om brudebuketter

I de første årtier af det 20. århundrede var det nemmere at vælge en brudebuket, fordi den simpelthen blot skulle bestå af noget dyrt, som regel langstilkede roser.

Nogle log antallet af roser svare til brudens alder i det mindste hvis bruden var så ung, at hun ikke var flov over sin alder. Det blev som man måske kan forestille sig, nogle meget store brudebuketter. Vi skal ikke mere end godt og vel 100 år tilbage, før det blev almindeligt at bære en brudebuket som håndbuket.

De første håndbuketter var små faste kavalerbuketter i kniplings- manchet med stilkene samlet i en sølv- eller guldholder. Nogle af disse holdere var sikret mod, at bruden skulle tabe buketten, idet der i spidsen sad en lille ring, hun kunne stikke sin finger igennem. Håndbuketterne afløste bæltebuketter, som havde været almindelige fra 1830’erne. Før den tid var brudebuketten fæstet til brudens kjoleliv som en brystbuket. Brudebuketter har været kendt i Venedig siden midten af 1700-tallet. De kom dog først på mode i Frankrig i slutningen af århundredet, og derefter gik der yderligere et stykke tid, for de blev almindelige i Danmark. Før den tid bar bruden et fint broderet lommetørklæde, som hun feks. havde fået af en nærtstående slægtning. Lommetørklædet var oprindelig ikke nogen nyttegenstand. Man snød næsen i fingrene og bar det kostbart udsmykkede klæde fint sammenlagt i hånden som pynt.

Det havde betydning i kærlighedslivet som symbol dels på noget sammenbindende og dels som ondtafværgende. I 1600- tallet brugte man det som ægteskabspant og som gaver ved brylluppet.

 

Inspiration til buketten

Nu må brudebuketter gerne være vilde, voluminøse og med masser af farver igen. Jeg har sammensat nogle eksempler herunder på de flotteste brudebuketter i 2019

 

 

Jeg håber, at du bliver inspireret til, hvilke blomster du vil gerne vil have i din buket til dit bryllup.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at skrive.

Bedste hilsner
Tina ❤️