Konffetti Hvad kan vi kaste med, når der ikke må kastes med ris? -
21887
post-template-default,single,single-post,postid-21887,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Hvad kan vi kaste med, når der ikke må kastes med ris?

Hvad kan vi kaste med, når der ikke må kastes med ris?

Hvorfor ris?

Der er tradition for at kaste ris over brudeparret, når de kommer ud af kirken, men I virkeligheden er det sådan, at man som et frugtbarhedsritual kaster ris på brudeparret, når de som de første par forlader selve bryllupsfesten.

I gamle dage symboliserede risene frugtbarhed, mens det i dag i højere grad er et ønske om en god fremtid.

 

Hvorfor ikke ris?

I mange kirker må der ikke kastes med ris eller frø uden for kirken fordi det kan give problemer med rotter. Risene siges også at være dårlige for fuglenes maver og så er mange kirker ikke glade for det fordi, det jo efterfølgende er kirketjeneren, der skal feje det hele op 😀

 

Alternativer til ris

Jeg har samlet en masse bud på hvad der i stedet kan kastes med og som du selv har mulighed for at lave, hvis du er lidt kreativ og har skruet hænderne rigtigt på. Nogle af mine favoritter er konfetti af tørret blade i forskellige farver og sæbevandsbobler.! ❤️

Inspiration til andre former for konfetti

Jeg håber, at du blev inspireret og blev klar over om du har lyst til at skifte risene ud med bobler eller blade.

Bedste hilsner
Tina ❤️

 

Læs også BRUDESLØR OG BRUDEHÅR herunder